![]() |
|
|||
|
mariusz <anonymous@poczta.onet.pl> wrote:
> Czy istnieje jakieś narzędzie pozwalające zamienić plik xml w "płaski" plik > txt ? A to niby plik xml jest 'wypukly'? ;-) -- Mikolaj Rydzewski <miki@ceti.pl> http://ceti.pl/~miki/ PGP KeyID: 8b12ab02 There are three kinds of people: men, women, and unix. |
|
|||
|
Użytkownik "mariusz" <anonymous@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:eqapcl$1g8$1@news.onet.pl... > Czy istnieje jakieś narzędzie pozwalające zamienić plik xml w "płaski" > plik > txt ? > > Z góry dziękuję i pozdrawiam Byl kiedys taki film (serial), w ktorym kosmitki (kosmici?) tak fajnie lapkami machali, wykrzykujac na koniec: trans-for-macja! sz. |
|
|||
|
Użytkownik "Mikolaj Rydzewski" <miki@ceti.pl> napisał w wiadomości
news:eqc41s$2cu$1@alfa.ceti.pl... > mariusz <anonymous@poczta.onet.pl> wrote: >> Czy istnieje jakieś narzędzie pozwalające zamienić plik xml w "płaski" >> plik >> txt ? > > A to niby plik xml jest 'wypukly'? ;-) Jezeli korzysta z xlinka... sz. |
|
|||
|
> A to niby plik xml jest 'wypukly'? ;-)
Napiszę jaśniej: Czy coś potrafi zamienić (i najlepiej żeby działało dla dowolnego pliku xml, bo pod ten jeden, konkretny to sobie mogę napisac sam): <hr-document date="1007-01-01" user="qwerty"> <dictionary> <calendar id="1" type="employee"> <surname>AAA</surname> <name>BBB</name> <birthday>1901-01-01</birthday> </calendar> <calendar id="2" type="employee"> <birthday>1902-02-02</birthday> </calendar> </dictionary> </hr-document> Na 1;employee;AAA;BBB;1901-01-01 2;employee;;;1902-02-02 Pozdrawiam Mariusz |
|
|||
|
mariusz <anonymous@poczta.onet.pl> wrote:
> Czy coś potrafi zamienić (i najlepiej żeby działało dla dowolnego pliku xml, > bo pod ten jeden, konkretny to sobie mogę napisac sam): A na czy ma owa 'dowolnosc' polegac? -- Mikolaj Rydzewski <miki@ceti.pl> http://ceti.pl/~miki/ PGP KeyID: 8b12ab02 There are three kinds of people: men, women, and unix. |
|
|||
|
Użytkownik "mariusz" <anonymous@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:eqd39n$530$1@news.onet.pl... >> Chyba nie zdajesz sobie sprawy z warunkow jakie stawiasz. > > Zdaję sobię sprawę, nie umiem sam tego zrobić i szukam "gotowca" lub > podpowiedzi w jaki sposób chociaż zbliżyć się do oczekiwanego efektu No to moze od innej strony: do czego potrzebny ci jest plik tekstowy z _dowolnej_ drzewiastej struktury? Bo mnie trudno sobie wyobrazic jego praktyczne zastosowanie. sz. |
|
|||
|
> No to moze od innej strony: do czego potrzebny ci jest plik tekstowy z
> _dowolnej_ drzewiastej struktury? > > Bo mnie trudno sobie wyobrazic jego praktyczne zastosowanie. Dane z tych plików musze zaimportować do bazy, ale mechanizm który to zrobi trzeba dopiero przygotować. Spodziewam się, że ta operacja będzie się w przyszłości nie raz powtarzać, ale nie mam pojęcia co wtedy będzie w plikach xml. Wolał bym napisą sobie coś możliwie uniwersalnego. Pliki xml można zaimportować do excela, ale dane tego samego rodzaju lądują dla różnych rekordów w różnych kolumnach i jest problem. Pozdrawiam Mariusz |
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|