![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Social Groups | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz Przeczytane Fora |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|||
|
witam
szukam pomysłyu na zastosowanie XML-a słyszałem ze nadaje sie dobrze na zastosowanie w interpretacjach notowań giełdowych czy do e-faktur.. potrzbuje jakiś w miare oryginalny nie trywialny pomysł (w którym można by stosować przeszukiwanie bazy po znacznikach najlepiej) ma to być na prce dyplomową ![]() z góry dzięki za każdy pomysł ![]() ziko |
|
|||
|
> ziko napisał(a):
> szukam pomysłyu na zastosowanie XML-a słyszałem ze nadaje sie dobrze na > zastosowanie w interpretacjach notowań giełdowych czy do e-faktur.. > potrzbuje jakiś w miare oryginalny nie trywialny pomysł (w którym można > by stosować przeszukiwanie bazy po znacznikach najlepiej) ma to być na > prce dyplomową ![]() Ja bym proponowal ze swojej strony transformacje XSLT do roznych formatow - do html, txt, odt czy pdf (tutaj w gre wchodzi FO). Z innych ciekawych rzeczy - natywne bazy danych wykorzystujace XML do przechowywania rekordow [http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...+XML+database]. Mysle, ze dosc obszernym tematem byloby wykorzystanie XML przez Microsoft SQL Server. Pamietam ze jakas wspolraca z XMLem przy nim jest, niestety nie pamietam co dokladnie. |
|
|||
|
"ziko" <akloc@o2.pl> wrote in message news:ziko.24pia4@mail.odc.pl... > > witam > > szukam pomysłyu na zastosowanie XML-a słyszałem ze nadaje sie dobrze na > zastosowanie w interpretacjach notowań giełdowych czy do e-faktur.. > potrzbuje jakiś w miare oryginalny nie trywialny pomysł (w którym można > by stosować przeszukiwanie bazy po znacznikach najlepiej) ma to być na > prce dyplomową ![]() Oryginalny temat dotyczący XML: http://microformats.org/wiki/microformats ....ale przeszukiwania tu pewnie nie znajdziesz. artur |
|
|||
|
Dołaczam sie do prosby o wskazanie ciekawego pomyslu na prace mgr. moj temat to "XML jako uniwersalene narzedzie do wymiany danych" . Myslałem zeby zasymulowac jakis ciekawy przeplywa dokumantow z wykorzystaniem xml i ich prazentacj xslt. Mysle ze najlepiej bylo by uzyc javy. Bo robielm sobie tak przegladarke dowolnych plików xml i ten DOM jest dosyc przyjazny. Moze ktos wskazac konkretny pomysl , przyklad (tzn jak to funkcjonuje,uzytecznosc , jakie technologie itp ) dzieki |
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|