![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Social Groups | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz Przeczytane Fora |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|||
|
> Blad podczas uruchomienia
Wydaje mi się, że na innym komputerze jest inna wersja biblioteki o tej samej nazwie ( w Windows jest ich trochę ), ponieważ jeśli by program nie znalazł właściwego DLL'a, to by się nie uruchomił, a wyświetlił odpowiedni komunikat. Natomiast jeśli się uruchamia, lecz wysypuje to najbardziej prawdopodobne jest korzystanie z niewłaściwej wersji DLL'a. -- Remek |
|
|||
|
Użytkownik "Remek" <wiasmed@neostrada.pl> napisał w wiadomości
news:e79vti$3dm$1@inews.gazeta.pl... >> Blad podczas uruchomienia > > Wydaje mi się, że na innym komputerze jest inna > wersja biblioteki o tej samej nazwie ( w Windows > jest ich trochę ), ponieważ jeśli by program nie znalazł > właściwego DLL'a, to by się nie uruchomił, a wyświetlił > odpowiedni komunikat. Natomiast jeśli się uruchamia, lecz > wysypuje to najbardziej prawdopodobne jest korzystanie > z niewłaściwej wersji DLL'a. Wiec co w takim wypadku zrobic? Skoro aplikacja cpl musi byc w folderze systemowym. Tez mi sie wydaje ze to kwestia wersji i co jezeli ktos gdzies kiedys zainstaluje nowe wersje mfc . wowczas prawdopodobnie aplikacja znow sie zacznie sypac :-/ |
|
|||
|
Użytkownik "Bronek Kozicki" <brok@rubikon.pl> napisał w wiadomości
news:81bbc$4498fa77$d4f7561d$1677@news.news-service.com... > Tomek wrote: >> Wiec co w takim wypadku zrobic? > > zainstalować właściwą wersję DLLi. :-) :-) :-) ... faktycznie ;-) |
|
|||
|
> Wiec co w takim wypadku zrobic?
To co napisałem to przypuszczenie, pewności nie mam. Najlepiej gdybyś przeanalizował komunikaty (może wklej tu), a najlepiej działanie programu prześledzić debuggerem i może wtedy uda sie znaleźć przyczynę wysypki. A jeśli chodzi o DLL'e, to porównaj katalogi systemowe w obu komputerach, choćby pod kątem rozmiarów bibliotek, bo min. tym sie różnią wersje. -- Remek |
|
|||
|
Użytkownik "Remek" <wiasmed@neostrada.pl> napisał w wiadomości
news:e7f2qn$dn2$1@inews.gazeta.pl... >> Wiec co w takim wypadku zrobic? > > To co napisałem to przypuszczenie, pewności nie mam. > Najlepiej gdybyś przeanalizował komunikaty (może wklej tu), > a najlepiej działanie programu prześledzić debuggerem i > może wtedy uda sie znaleźć przyczynę wysypki. A jeśli > chodzi o DLL'e, to porównaj katalogi systemowe w obu > komputerach, choćby pod kątem rozmiarów bibliotek, bo > min. tym sie różnią wersje. glowny podejrzany. sprawdze |
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|