![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Social Groups | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz Przeczytane Fora |
![]() |
|
|
LinkBack | Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|||
|
Mateusz Papiernik napisał(a):
> przempo pisze: >> 1.widzę wyraźną niechęć kolegów do ariala - czas z niego zrezygnować > > Niezly pomysl. Arial nie jest czcionka zbyt udana. Z krojow podobnych > Helvetica - niebo a ziemia. Aha - zrobię ci ciekawy znak za pomocą ariala, timesa i innych typowych krojów. Trzeba umieć użyć kroju. RT |
|
|||
|
Gregbike napisał(a):
> Też lubię helevetice, choć przejadła mi się... Swoją drogąmoże to wcale > nie arial jest brzydki tylko ludzie (zazwyczaj początkujący), którzy > stosują go w projektach robią to źle - bez wyczucia? Żaden szanujący się > osobnik z branży przecież nie użyje Ariala w komercyjnym projekcie > (lekka ironia). http://www.vektorjunkie.com/vektorika/vektorika2.pdf ![]() RT |
|
|||
|
przempo napisał(a):
> Rafal T. waląc w klawisze jednym palcem napisał/a: > > [...] >> Symboliki? Czy piktograficznego przedstawienia? >> IMO proponuje wrócic do podstaw - ołówek do ręki, mądre książki - >> kilka godzin pracy i pozamiatane > > zawsze zaczynam z ołówkiem jesli chodzi o sygnet, przyznam, ze uzycie > gotowych fontów znacznie przyspiesza prace i moze w tym miejscu > popełniam błąd, I jak rysowaleś ten sygnet? Dwa prostokąty i koło? ![]() Mozesz uzywać gotowców - ale z głową RT |
|
|||
|
eM napisał(a):
> sam logotyp wydaje sie idealny, czcionka - hmm powrocilbym > do bardziej kanciastych kształtów - ale to tylko moje widzimisie ;p > Aha - i najwazniejsze - nie patrz do końca co mowia na grupie, znajomi czy > ktokolwiek tak tak - zakochaj sie w sobie > Liczy sie klient - i jesli jemu sie podoba - to wszystko na temat. i później mamy takie gnioty na mieście.. Kolego jesteś żałosny z tym twierdzeniem RT |
|
|||
|
> sam logotyp wydaje sie idealny, czcionka - hmm powrocilbym
> do bardziej kanciastych kształtów - ale to tylko moje widzimisie ;p > Aha - i najwazniejsze - nie patrz do końca co mowia na grupie, znajomi czy > ktokolwiek tak tak - zakochaj sie w sobie > Liczy sie klient - i jesli jemu sie podoba - to wszystko na temat. i później mamy takie gnioty na mieście.. Kolego jesteś żałosny z tym twierdzeniem Ty jestes żałosny "kolego" przeczytaj i zacytuj całą moją wypowiedź jesli nie liczy sie klient to kto sprzedajesz to produkt pod klienta anie masówka po 2 zł Pozdro M. |
|
|||
|
eM napisał(a):
> Ty jestes żałosny "kolego" > przeczytaj i zacytuj całą moją wypowiedź > jesli nie liczy sie klient to kto > sprzedajesz to produkt pod klienta anie masówka po 2 zł dlatego jeśli klient nie akceptuje projektów wolę ich nie wykonywać- to proste - bo się pod tym podpisuje i widzi to miliony Polaków - proste? Wypuść na rynek gniota zaakceptowanego przez klienta - za rok czy pół roku ten klient trafi na kogoś kto mu wytłumaczy (lub sam zrozumie),że ma fatalny projekt i co? I klient powie - to zrobil mi taki i taki człowiek - a ktoś powie "spieprzył robote i wziął za to kase". Warto "kolego" ? RT |
|
|||
|
Użytkownik "Rafal T." <rafal_grupy@vp.pl> napisał w wiadomości news:fdmn23$253$1@news.onet.pl... eM napisał(a): > Ty jestes żałosny "kolego" > przeczytaj i zacytuj całą moją wypowiedź > jesli nie liczy sie klient to kto > sprzedajesz to produkt pod klienta anie masówka po 2 zł dlatego jeśli klient nie akceptuje projektów wolę ich nie wykonywać - to proste - bo się pod tym podpisuje i widzi to miliony Polaków - proste? Wypuść na rynek gniota zaakceptowanego przez klienta - za rok czy pół roku ten klient trafi na kogoś kto mu wytłumaczy (lub sam zrozumie),że ma fatalny projekt i co? I klient powie - to zrobil mi taki i taki człowiek - a ktoś powie "spieprzył robote i wziął za to kase". Warto "kolego" ? Nie rozumiesz mnie albo nie potrafisz czytać nie mowie o wypuszczaniu gnota ! cytuje siebie "co oczywiscie nie znaczy ze mozemy im wcisnac jakis bazgroły (oczywiscie nie mowie o Twoim projekcie, ale ogolnie) i klient ucieszony wyplaci pieniazki "Pozdro M. |
|
|||
|
Rafal T. waląc w klawisze jednym palcem napisał/a:
> przempo napisał(a): >> Rafal T. waląc w klawisze jednym palcem napisał/a: >> [...] >>> Symboliki? Czy piktograficznego przedstawienia? >>> IMO proponuje wrócic do podstaw - ołówek do ręki, mądre książki - >>> kilka godzin pracy i pozamiatane >> zawsze zaczynam z ołówkiem jesli chodzi o sygnet, przyznam, ze >> uzycie gotowych fontów znacznie przyspiesza prace i moze w tym >> miejscu popełniam błąd, > I jak rysowaleś ten sygnet? Dwa prostokąty i koło? ![]() > Mozesz uzywać gotowców - ale z głową > RT a tak wygląda młot przemysłowy http://www.kuznia.lublin.pl/images/s180/maszyna.jpg oczywiście są i inne ;-) -- www.grafik.enetia.pl - logo, plakat, ulotka |
|
|||
|
Rafal T. waląc w klawisze jednym palcem napisał/a:
> eM napisał(a): >> Nie rozumiesz mnie albo nie potrafisz czytać >> nie mowie o wypuszczaniu gnota ! > " > masz racje > nie doczytałem tej "odnogi" wątku. Mea culpa. > RT krótko Rafał - obecne logo to gniot czy niegniot? -- www.grafik.enetia.pl - logo, plakat, ulotka |
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|